بورك ( Börek) يك ميان وعده فوق العاده پرطرفدار در كشور تركيه
بورك يكي از معروف ترين ميان وعده ها در بين مردم كشور تركيه است.
بورك (به تركي Börek) يك ميان وعده فوق العاده پرطرفدار در كشور تركيه است. اين پيش غذا متشكل است از يك خمير نان يا شيريني (معروف به خمير يوفكا) و مواد مورد علاقه!
بسته به زماني كه ميخواهيد بورك درست كنيد، مواد مورد علاقهاي را در اين خمير ميپيچانيد و در روغن سرخ و يا در فر پخت ميكنيد. مثلا مردم تركيه عادت دارند كه براي صبحانه يا عصرانه در خمير يوفكا پنير و سبزيجات و زيتون منطقه اژه (سواحل درياي اژه) بپيچانند و يا براي نهار در آن كالباس، گوجه، زيتون، سبزيجات، پنير، فلفل دلمهاي و... بگذارند.
همچنين گوشت چرخ كرده گوساله، گوشت مرغ، اسفناج، قارچ، تخم مرغ و ... از جمله مواد غذايي هستند كه براي تهيه بورك از آنها استفاده ميشود.
بورك غذايي بسيار ساده و مقوي است و بسته به سليقه و وقت خود ميتوانيد آن را براي مهماني هاي شبانه و خودماني تهيه كنيد.
مواد لازم براي تهيه بورك تركي :
خمير يوفكا | مقدار لازم |
سيب زميني | 3 عدد |
پياز | 1 عدد |
روغن زيتون | مقداري |
پنير خامه اي | 100 گرم |
پنير پيتزا | 100 گرم |
زرده تخم مرغ | 1 عدد |
نمك و فلفل | به مقدار لازم |
طرز تهيه بورك تركي :
سيب زميني ها را بپزيد ، پياز را خرد كنيد و در مقداري روغن تفت دهيد تا طلايي شود.
سپس سيب زميني ها پخته را ريز خرد كنيد ( يا رنده كنيد ) و به پياز اضافه نمائيد ، كمي نمك و فلفل بزنيد و پس از كمي تفت دادن از روي حرارت برداريد.
پس از اينكه مواد را از روي حرارت برداشتيد پنيرها را اضافه كنيد و كمي مخلوط نمائيد.
خميرها را به نوبت باز كنيد و روي خميرها كمي زرده بماليد سپس مقداري از مخلوط آماده داخل خمير بريزيد ، لبه ديگر خمير را برگردانيد و براي اتصال لبه هاي خمير كمي زرده تخم مرغ بزنيد ( زرده تخم مرغ مانند چسب عمل ميكند ).
كف سيني را چرب كنيد سپس خميرهاي آماده را كف قالب بچينيد ، سيني را درون فر با درجه حرارت 180 درجه سانتيگراد به مدت 20-30 دقيقه بپزيد ، پس از آماده شدن بورك ها را به همراه سس دلخواه سرو نمائيد.
مي توانيد درون ماهيتابه مقدار كمي روغن بريزيد و دو طرف بورك ها را با حرارت ملايم سرخ كنيد.