یکشنبه ۰۲ اردیبهشت ۰۳
۱۱۸ بازديد

پخت نان يكي از سنتي ترين كارهايي است كه خانم ها مي توانند انجام دهند. البته ديگر كمتر كسي است كه اين كار را در خانه انجام دهد اما شايد بعضي اوقات هوس كنيد كارهايي را كه مادر يا مادر بزرگتان در قديم انجام مي دادند شما هم امتحان كنيد.

نان همبرگري براي كودكان

 

پخت نان خانگي,طرز تهيه نان تابه اي

روي سيني پاييني فر آب بريزيد تا بخار ايجاد شود و نان‌هاي همبرگر با كيفيت بهتري پخته شوند


مواد لازم براي نان همبرگر :

 تخم‌مرغ يك عدد
 آرد  سه پيمانه
 روغن مايع سه چهارم پيمانه
 بهبوددهنده آرد  نصف قاشق مرباخوري
شكر يك قاشق مرباخوري
خمير مايه يك قاشق غذاخوري
آب ولرم يك پيمانه
نمك يك سوم قاشق مرباخوري


طرز تهيه نان همبرگر :
نصف قاشق خمير مايه را با شكر خوب مخلوط كنيد.آب ولرم را به آرامي به اين مخلوط اضافه كرده و هم بزنيد. حواس‌تان باشد اين مخلوط را با قاشق غيرفلزي مخلوط كنيد. قابلمه بزرگي را روي گاز بگذاريد تا آب آن كمي گرم شود. سپس ظرف اين مخلوط را داخل آب بگذاريد تا در اثر حرارت ملايم، مواد كاملا مخلوط شوند. سپس زير آب را خاموش كنيد . در ظرف را بگذاريد تا مواد داخل در اثر گرماي آبي كه ظرف داخل آن است، پف كرده و اصطلاحا به عمل آيند.

در ظرفي ديگر روغن، تخم‌مرغ،  باقي‌مانده مايه خمير، بهبوددهنده را مخلوط كنيد. در پايان، نمك را به هم اضافه كنيد. مواد را كاملا هم بزنيد تا مخلوط يكنواختي به دست بيايد. آنها را به مواد داخل ظرف اول اضافه كنيد.اين آرد را 10 دقيقه ورز بدهيد. خمير را داخل كيسه فريزر گذاشته و به مدت يك ساعت ونيم داخل يخچال بگذاريد تا اصطلاحا استراحت كند.

فر را روي دماي 220 درجه سانتيگراد گرم كنيد. كف سيني فر را كمي چرب كرده يا يك ورق كاغذ الگو كف آن بگذاريد. خمير را چانه كنيد. شكل چانه‌ها به دلخواه شما و فرزندتان كه منتظر نان همبرگري است، بستگي دارد. روي چانه‌ها را كمي چرب كنيد. روي آنها نايلون بكشيد تا نيم ساعت ديگر استراحت كنند. نايلون را برداشته و روي آنها كنجد، سبزي معطر يا هر افزودني ديگري كه مي‌خواهيد اضافه كنيد. سيني را داخل فر بگذاريد. زمان مناسب بستگي به پف كرده و آماده شدن نان‌ها دارد.

نكته‌هاي طلايي براي پخت نان همبرگر:
1. در مرحله اضافه كردن آرد به مواد، آرد را به تدريج اضافه كنيد تا خمير سفت نشود. آرد اگر يك دفعه اضافه شود، آرد گلوله مي‌شود.

2. در زمان ورز دادن خمير اگر خمير به دست مي‌چسبد كمي آرد به آن اضافه كنيد تا مشكل برطرف شود.

3. روي سيني پاييني فر يك ليوان آب بريزيد تا بخار هم ايجاد شود و نان‌ها با كيفيت بهتري پخته شوند.


نان تابه‌اي براي صبحانه جمعه

مواد لازم براي نان تابه‌اي :

شير  نصف پيمانه
 ماست  نصف پيمانه
آرد سفيد  دو و نيم پيمانه
 روغن مايع يك چهارم پيمانه
خمير مايه خشك يك قاشق غذاخوري
بكينگ پودر يك قاشق غذاخوري
نمك نصف قاشق چاي‌خوري


طرز تهيه نان تابه‌اي :
آرد، نمك و بيكينگ پودر را با هم مخلوط كنيد. اين مخلوط اول ماست.مخلوط دوم، ماست ، شير و روغن است. شكر و خميرمايه را هم با هم مخلوط كرده و آنها را با كمك الك روي مخلوط دوم بپاشيد. اكنون به آرامي مخلوط اول را با اين مواد اضافه كنيد و در حين اضافه كردن مخلوط‌ها را هم بزنيد تا آرد گلوله نشود. سپس مخلوط به دست آمده را 10 دقيقه با دست ورز بدهيد.

اگر حس كرديد به دست مي‌چسبد در حين ورز دادن به آن آرد اضافه كنيد. زماني كه خمير يكنواخت و نرمي به دست آمد، آن را چانه كنيد و داخل ظرفي قرار داده و روي آن را بپوشانيد و به مدت يك ساعت درجاي گرم قرار دهيد تا پف كند. بعد از مدتي خمير را با وردنه باز كنيد. لوله خمير را به دلخواه‌تان با چاقو قسمت كرده و روي آنها را كمي چرب كنيد. چانه‌ها براي پختن آماده است.

طرز تهيه نان همبرگر,پخت نان همبر در خانه

روي نان تابه اي مي توانيد كنجد، سياه‌دانه، گردوي رنده شده و تكه‌ها ميوه هاي خرد شده اضافه كنيد


پختن نان :
1. اگر آن را داخل فر مي‌گذاريد، فر را روي 200 درجه سانتيگراد گرم كنيد. در همين فاصله روي چانه‌ها كمي آرد بريزيد. روي آنها را بپوشانيد تا بيشتر آماده شوند.  سپس آنها را داخل سيني فر پهن كنيد.

2. اگر داخل ماهيتابه نان مي‌پزيد، كف آن را با قلم‌مو چرب كنيد و چانه را با وردنه صاف كرده و داخل آن پهن كنيد.

نكته‌هاي طلايي براي پخت نان تابه‌اي:
1. روي نان كنجد، سياه‌دانه، گردوي رنده شده و تكه‌ها ميوه هاي خرد شده اضافه كنيد.

2. اگر در ماهيتابه نان مي‌پزيد در آن را بگذاريد و بعد از سرخ شدن يك طرف نان، آن را با كفگير برگردانيد تا سمت ديگر هم سرخ شود.

3. ناني كه آموزش داده شد، طعم معمولي دارد. اما اگر دل‌تان مي‌خواهد نان شيرين باشد، ميزان شكر اضافه شده را مي‌توانيد تا سه قاشق افزايش دهيد.

4. حتما حين پختن نان‌ها روي چانه‌ها نايلون بكشيد تا خشك نشود و بعد به تدريج چانه‌ها را داخل ماهيتابه قرار دهيد.

 

5. پيش از هر بار قرار دادن چانه جديد داخل ماهيتابه آن را از روي گاز برداشته كف آن را چرب كنيد و بعد چانه جديد آماده شده را داخل آن بگذاريد.

 

6. اگر نان را داخل فر مي‌گذاريد حتما كمي آب كف سيني پاييني فر بريزيد تا نان رطوبش را از دست ندهد.

نان سنگك براي عصر جمعه
فكر كنيد مثلا غروب جمعه است  و دل‌تان به قدر همه ابرهاي فصل پاييز، ابري است! حوصله بيرون رفتن از خانه را هم نداريد. بايد كار كنيد تا كمي شاد شويد. با پختن نان سنگك و بعد هم خوردن دورهمي آن با كمي پنير و گردو موافقيد؟ آستين بالا بزنيد.

 

روش پخت نان در خانه,پخت نان خانگي

داخل سيني فر را با سنگ ريزه‌هايي كه شبيه به سنگ ريزه داخل تنور سنگكي است، پر كنيد


مواد لازم براي نان سنگك :

 آرد سنگك يك كيلو
 آب با حرارت 20 درجه سانتيگراد  هفت دسي ليتر
 مايه خمير  هفت گرم
 نمك دو قاشق چايخوري
مخمر سه گرم
كنجد، سياه دانه به مقدار دلخواه


طرز تهيه نان سنگك :
1- خمير ترش
ابتدا بايد خمير ترش تهيه كنيد. براي اينكار، چهار گرم مايه خمير را با 150 گرم آرد و دو دسي ليتر آب مخلوط كنيد. اين مقدار آب برابر با يك ليوان آب سر خالي است. براي تهيه اين خمير ترش ابتدا آب را تا حرارت 20 درجه سانتيگراد گرم كنيد. سپس مايه خمير را داخل آن ريخته و بعد از اينكه خوب مخلوط شد، آرد را به تدريج به آن اضافه كنيد. در ظرف را نايلون بكشيد. نايلون را از چند جا سوراخ كنيد تا گازهاي ايجاد شده خارج شود. حواس‌تان باشد حجم خمير تا دو برابر افزايش مي‌يابد. پس ظرف بزرگ انتخاب كنيد. اين خمير را 24 ساعت قبل آماده كنيد.

2-خمير سنگك
باقي‌مانده آب را حرارت دهيد تا دماي آن به 20 درجه سانتيگراد برسد. باقي‌مانده آرد و نمك را خوب هم بزنيد. سپس مواد را داخل ميكسر بريزيد و بگذاريد خوب مخلوط شوند. سپس روي مخلوط‌كن را با پارچه يا نايلون بپوشانيد و بگذاريد نيم ساعت بماند.

سه گرم خمير را با چند قاشق آب ولرم مخلوط كنيد و آن را به مواد داخل ميكسر اضافه كنيد. ميكسر را روشن كنيد تا مواد با اين تركيب‌هاي جديد مخلوط شوند. روي اين مواد را بپوشانيد و دو ساعت به اين مواد استراحت بدهيد. آن را با خمير ترش مخلوط كنيد و دوبره ميكسر را روشن كنيد تا مواد كاملا مخلوط شوند. اين خمير شل است.

3- پخت
داخل سيني فر را با سنگ ريزه‌هايي كه شبيه به سنگ‌ريزه داخل تنور سنگكي است، پر كنيد. حرارت فر را روي 300 درجه گرم كرده و سيني حاوي سنگ را داخل آن بگذاريد. وقتي سيني و سنگ‌ها خوب داغ شد، آن را از داخل فر درآوريد. كمي از خمير را برداريد و روي سنگ‌ها پهن كنيد. روي آن كنجد و سياه‌دانه بريزيد. سيني را داخل فر بگذاريد. در فر را ببنديد. شعله بالاي فر را هم روشن كنيد تا سطح و كف نان همزمان بپزد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.