شربت ليمو عماني را مي توانيد به سادگي تهيه كرده و از خواص و فوايد بي نظير آن برخوردار شويد. در اين مقاله با طرز تهيه ليمو عماني در منزل، شربت ليمو عماني و خواص و فوايد آن آشنا خواهيد شد.
ليمو عماني، همان ليمو ترش خشك شده است كه عطر و طعم خاصي دارد و به همين دليل به عنوان چاشني در اكثر خورش ها و غذاها استفاده مي شود. ليمو عماني به دو رنگ سياه و زرد وجود دارد و قبل از استفاده در غذا، آن را سوراخ كرده يا خرد مي كنند تا عطر و طعم آن به غذا منتقل شود. اين ميوه خوش عطر داراي خواص زيادي است ولي از آنجا كه نمي توان از آن به مقدار زياد در غذا استفاده كرد، مي توان شربت آن را تهيه كرده و به صورت روزانه استفاده نمود. شربت ليمو عماني از تركيب آن با آب و شكر حاصل مي شود و چون داراي طبيعت خنك كننده است، يك نوشيدني مناسب براي روزهاي گرم تابستان مي باشد. در اين مقاله قصد داريم شما را با طرز تهيه ليمو عماني در منزل، شربت ليمو عماني و خواص و فوايد آن آشنا سازيم.
مواد لازم براي تهيه شربت ليمو عماني :
آب | 3 پيمانه |
ليمو عماني | 4 عدد |
شكر | 3 پيمانه |
طرز تهيه شربت ليمو عماني :
ليموها را شسته و پس از خشك شدن، آن ها را در يك ظرف پر از نمك ريخته و روي آن ها را با نمك بپوشانيد.
پس از 24 ساعت، ليموها را با آب سرد بشوييد.
در يك قابلمه، آب را جوش آورده و 1/2 ليوان سركه سفيد به آن اضافه كنيد.
ليموها را در قابلمه ريخته و پس از چند جوش آن را در صافي ريخته و با آب سرد بشوييد.
مجددا مراحل 2 و 3 را تكرار كنيد با اين تفاوت كه اين بار ليموها را با آب سرد نشسته و اجازه دهيد خود به خود سرد شوند.
پس از اينكه ليموها سرد شدند با يك خلال دندان يك سوراخ در آن ايجاد كرده و روي يك پارچه تميز پهن كنيد.
ليموها را به مدت 10 روز در آفتاب قرار دهيد و پس از اين مدت در سبد ريخته و در سايه قرار دهيد تا خشك شوند.
معمولا 2 تا 3 ماه طول مي كشد تا ليموها بطور كامل خشك شوند.
طرز تهيه شربت ليمو عماني :
ليمو عماني را شكسته، تخم هاي آن را جدا كرده و دور بريزيد؛ سپس ليموها را به مدت 15 دقيقه در آب بجوشانيد.
وقتي ليمو نرم شد آن را از آب خارج كرده، له كنيد و از صافي عبور دهيد.
شكر را به آن اضافه كرده و مجددا روي حرارت قرار دهيد تا قوام آيد.
طرز تهيه شربت ليمو عماني
اين شربت را مي توانيد پس از خنك شدن در بطري شيشه اي ريخته و در يخچال نگهداري كنيد.
به هنگام مصرف، اين شربت را به نسبت 1 به 3 با آب و يخ مخلوط كرده و نوش جان كنيد.
نكات مهم و اصولي در تهيه شربت ليمو عماني
تخم هاي ليمو عماني را قبل از جوشاندن آن جدا كنيد، در غير اينصورت عصاره حاصل تلخ مي شود.
رنگ شربت ليمو عماني بسته به نوع ليمويي كه براي تهيه آن استفاده مي شود زرد يا سياه خواهد شد.
خواص و فوايد ليمو عماني :
كاهش دهنده فشار خون و مفيد براي افراد داراي فشار بالا
افراد داراي فشار خون طبيعي مي توانند از دمنوش ليمو عماني با عسل استفاده كنند كه دچار افت فشار نشوند.
خنك كننده و گرمي و التهاب غذاهاي تند را تعديل مي كند.
حاوي فلانوئيدها، اسيد سيتريك، املاح و ويتامين هاي ضروري بدن از جمله ويتامين C مي باشد.
حاوي آنتي اكسيدان هايي است كه راديكال هاي آزاد را از بين مي برد، بنابراين ضد سرطان است و به شادابي پوست كمك مي كند.
سرشار از كلسيم و پتاسيم است.
كاهش دهنده چربي خون است و مصرف آن به افراد داراي چربي خون بالا توصيه مي شود.
ضد نفخ و اشتها آور بوده و باعث بهبود عملكرد دستگاه گوارش مي شود.
ضدعفوني كننده دستگاه گوارش است و مي تواند باعث از بين رفتن باكتري ها و ويروس هاي موجود در روده و عفونت هاي مثانه شود.
در بهبود سرماخوردگي و سرفه و مشكلات تنفسي ناشي از سرماخوردگي موثر است.