جمعه ۰۷ اردیبهشت ۰۳
۶۳ بازديد

 شيريني مرنگ,طرز تهيه مرنگ

طرز تهيه انواع شيريني پفكي

 

شيريني پفكي يا مرنگ (به انگليسي: Meringue)، محصولي است كه از به‌ هم زدن سفيده تخم مرغ و شكر حاصل شده و براي تهيه شيريني و كيك، يا تزئين آنها بكار برده مي شود. با طرز پخت اين شيريني معروف آشنا شويد.

مرنگ فرانسوي :

مواد لازم مرنگ فرانسوي :

 سفيده تخم مرغ 2 عدد (60 گرم) 
 پودرقند يا شكر دانه ريز 150 گرم (3/4 پيمانه) 
 تارتار 1/8 قاشق چايخوري 
 وانيل  1/4 قاشق چايخوري
 رنگ ژله اي دلخواه به ميزان لازم

 

طرز تهيه مرنگ فرانسوي :

ابتدا تخم مرغ را در محيط خانه نگه داريد تا به دماي محيط برسند، سپس سفيده ها را در ظرف تميز و خشك و عاري از هر گونه چربي بريزيد و هم بزنيد تا سفيده كف كند. سپس تارتار يا آبليمو يا نمك اضافه كنيد و به هم زدن ادامه دهيد تا زمانيكه سفيده كمي پف كند و فرم بگيرد.

در اين مرحله وانيل شكري يا مايع را اضافه كنيد و به زدن ادامه دهيد تا سفيده كاملا فرم بگيرد و از ظرف نريزد.

 

زمانيكه سفيده كامل فرم گرفت پودرقند را قاشق قاشق اضافه كنيد و مدام با دور تند همزن هم بزنيد تا مايه مرنگ آماده شود.

در نهايت مايه بايد غلظت مناسبي براي ماسوره زدن داشته باشد و كاملا فرم گرفته باشد.

به تعداد دلخواه در كاسه بريزيد و با رنگ ژله اي رنگ آميزي كنيد و هر رنگ را در قيف جداگانه اي بريزيد.

 

در يك قيف بزرگتر ماسوره گرد ساده يا ماسوره شكوفه قرار دهيد و قيف هاي كوچك را داخل آن قرار دهيد.

ميتوانيد مقداري رنگ به ديواره قيف بماليد و مرنگ را در قيف بريزيد تا هنگام خروج از قيف خطوط رنگارنگ ايجاد شوند يا به صورت سفيد بپزيد.

 

در سيني فر كاغذ روغني بياندازيد (سيني گالوانيزه نيازي به كاغذ روغني ندارد ولي محض احتياط مي توانيد كاغذ بيندازيد)، شروع به پايپ كردن مرنگ به شكل دلخواه كنيد.

در صورت تمايل از ابتدا سيخ چوبي در سيني قرار دهيد و مرنگ را روي سيخ پايپ كنيد يا در آخر يك سيخ در مرنگ فرو كنيد.

 

براي پخت داخل فر، فر را از 10 دقيقه قبل با كمترين دماي ممكن كه معمولا 100 يا 120 درجه است گرم كنيد و سيني را در فر قرار دهيد، ترجيحا درب فر را كمي باز بگذاريد تا حرارت خارج شود و رويه مرنگ ترك نخورد. حدود 40 تا 60 دقيقه زمان براي پخت در فر نياز است و بعد از پخت بايد سيني يك ساعت در فر خاموش بماند سپس از فر خارج كنيد.

 

* دما و حرارت فرها متفاوت است دائم آن ها را چك كنيد كه نسوزند. شيريني پفكي نبايد تغيير رنگ بدهد. نبايد نرم باشد و به كاغذ روغني بچسبد.

 

طرز تهيه شيريني پفكي بدون فر

طرز تهيه شيريني پفكي مرنگ بدون فر,طرز تهيه شيريني مرنگ

طرز تهيه شيريني مرنگ بدون فر

 

مواد لازم براي شيريني مرنگ بدون فر : 5-6 نفر

 پودر شكر يا شكر  1 ليوان
 سفيده تخم مرغ  3 عدد
 وانيل  1/4 قاشق چايخوري
 آبليمو  1/4 قاشق چايخوري
 هل پوست كنده و آسياب شده مقداري 

 

طرز تهيه شيريني پفكي مرنگ بدون فر :

سفيده هاي تخم مرغ را به همراه وانيل و آبليمو با هم مخلوط كنيد و با همزن خوب بزنيد تا يكدست شوند سپس پودر شكر يا شكر را كم كم اضافه كنيد و با دور تند همزن مخلوط كنيد تا زماني كه با كج كردن ظرف سفيده ها از ظرف نريزد. اكنون هل سبز خرد شده و در صورت تمايل مقداري رنگ خوراكي مجاز يا زعفران به آن اضافه كنيد.

 

كاغذ روغني را داخل سيني فر قرار بدهيد، مواد مرنگ را داخل قيف بريزيد و روي كاغذ شكوفه بزنيد يا هر شكلي كه دوست داريد.

سپس سيني را روي بخاري يا شوفاژ يا هر وسيله گرمايشي كه در منزل داريد قرار بدهيد با كمترين درجه يا حرارت به مدت حداقل چهار ساعت تا حداكثر 24 ساعت بستگي به ميزان مرنگ ها و حرارت وسيله گرمايشي دارد.

 

بعد از اين مدت مرنگ هاي شما حاضر شده است.

از كاغذ روغني جدا كنيد و اجازه بدهيد كمي از حرارت بيفتد به راحتي و بدون هيچ شرايط خاصي قابل نگهداري هستند.

به همين سادگي به همين خوشمزگي و بدون استفاده از فر يا گاز يا ... يك شيريني جذاب خواهيد داشت.

 

شيرني مرنگ - شيريني پفكي

شيريني پفكي,طرز تهيه شيريني پفكي

طرز تهيه شيريني پفكي

 

مواد لازم:

 سفيده تخم مرغ 4 عدد 
 پودر قند 1 و 3/4 پيمانه 
 پودر تارتار 1/2 قاشق چايخوري يا 1 قاشق چايخوري آبليمو 

 

طرز تهيه شيريني مرنگ :

تخم مرغ ها را از حدود نيم ساعت قبل از يخچال خارج كنيد و زرده و سفيده آنها را از هم جدا كنيد. دقت كنيد كه سر سوزني زرده داخل سفيده نباشد. زرده را براي مصرف هاي ديگر كنار بگذاريد. صبر كنيد سفيده به دماي محيط برسد. با اين روش مدت زمان هم زدن كاهش پيدا مي كند. پودر تارتار يا آبليمو را به سفيده ها اضافه كنيد و با همزن بزنيد تا كف كند و حدودا دو برابر شود (دقت كنيد كه كاسه و پره هاي همزن تميز بوده و بدون لكه چربي باشند).

 

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.