جمعه ۰۷ اردیبهشت ۰۳

دسر عربي

اموزش آشپزي

۲۲۸ بازديد

در بين انواع مختلف دسر، دسر هاي كرمي مانند كرم كارامل، هم به لحاظ روش تهيه ساده و هم به لحاظ بافت نرم و لطيفي كه دارند بسيار مورد پسند و پرطرفدار است. پايه اصلي اين دسرها اصولا شير، خامه، ژلاتين و شكر است و با اضافه كردن يكي دو ماده ديگر مي توان آن را در طعم هاي گوناگون آماده كرد و در مناسبت هاي مختلف سرو كرد. دسر عربي يكي از اين دسرها است كه شباهت بسياري به  دسر پاناكوتا و باواريا دارد. دسرهاي عربي مانند باقلوا، حلوا شعريه، قطاب عربي و … بسيار شناخته شده و پر طرفدار است ولي مي دانيم  درست كردنشان كمي پر زحمت است. اما دسر عربي با پتي بور كه امروز براي آموزش در نظر گرفته ايم، دسر ساده اي است كه مواد اوليه آن را به راحتي مي توان تهيه كرد و حتي براي سرو كردن در مجالس مي تواند گزينه خوبي باشد.

دسر عربي ساده

 

طرز تهيه دسر عربي با پتي بور

 

مرحله اول:

پودر كرم كارامل آماده را با شير و شكر مخلوط كنيد و روي حرارت قرار دهيد و مدام هم بزنيد تا پودر و شكر كاملا در شير حل شود. (اضافه كردن شكر اجباري نيست.)

 

مرحله دوم:

پودر ژلاتين را با 1/4 پيمانه آب يا شير ولرم مخلوط كنيد و روي كتري قرار دهيد تا پودر كاملا حل شود.

 

مرحله سوم:

در اين مرحله  بيسكوييت را به شير اضافه كنيد و شير را از روي حرارت برداريد و بعد از برداشتن از روي حرارت، وانيل را هم اضافه كنيد. كمي كه بيسكويت پتي بور نرم شد مايه را با گوشت كوب برقي يا به وسيله ميكسر مخلوط كنيد . (اگر مواد را براي ميكس كردن در ميكسر مي ريزيد، اجازه دهيد مايه كمي از حرارت بيافتد بعد ميكس كنيد تا احيانا ظرف ميكسر نشكند.)

 

مرحله چهارم:

خامه و پودر كاكائو را با هم مخلوط كنيد و به مواد اضافه كنيد  بعد كمي ميكس كنيد تا يكدست شود.

 

مرحله ششم:

ژلاتين حل شده به روش بن ماري را به مايه دسر عربي اضافه و مخلوط كنيد.

سس سيب خوشمزه

 

مرحله هفتم:

زماني كه مايه دسر عربي هنوز گرم است در قالب يا ظرف مورد نظر بريزيد و به مدت 5 ساعت يا بيشتر در يخچال قرار دهيد. دسر را پس از خارج كردن از قالب با مواد مختلف مي توان تزيين كرد.

 

دسر عربي خوشمزه

 

نكات كليدي تهيه دسر عربي با پتي بور:

-در اين دسر هم مانند بيشتر دسر هاي كرمي مي توانيد انواع طعم دهنده را اضافه كنيد مانند: دارچين، نسكافه، قهوه و …

-براي خارج كردن دسر عربي از قالب مانند هر دسر ژلاتيني ديگر كمي حوصله به خرج دهيد و عجله نكنيد. پس اينكه مطمئن شديد دسر به خوبي گرفته است، دور آن را با چاقويي نوك تيز و باريك از ديواره جدا كنيد و در ظرفي بزرگتر كمي آب ولرم بريزيد، قالب را يك يا دو دقيقه در آب ولرم قرار دهيد. ظرفي را كه مي خواهيد دسر عربي را در آن برگردانيد كمي خيس كنيد ولي آب اضافه را بگيريد و بعد دسر را در آن ظرف برگردانيد.(خيس كردن ظرف مانع از چسبيدن دسر به ظرف مي شود و به راحتي مي توانيد آن را در ظرف جابجا كنيد.

-در دسر هاي ژلاتيني به جاي پودر ژلاتين از ورق ژلاتين هم مي توان استفاده كرد. هر ورق ژلاتين معادل 1 قاشق غذاخوري پودر ژلاتين است. بايد ورق ژلاتين را در مقداري آب سرد به مدت پنج دقيقه خيس كنيد و پس از خيس خوردن آن را داخل مايه دسر گرم بريزيد و هم بزنيد تا كاملا مخلوط شود.(ويژگي ورق ژلاتين اين است كه دسر را براق تر و جذاب تر مي كند.)

-دسر عربي مجلسي را به صورت تكنفره يا ليواني هم سرو مي شود.

-وانيل زياد نبايد حرارت ببيند، پس زماني آن را به مايه داغ اضافه كنيد كه از روي حرارت برداشته ايد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.